ALLMÄNNA KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

PRISER

Priser i butiken anges i svenska kronor och inkluderar moms. Frakt tillkommer. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna i butiken utan föregående avisering.

BETALNING

Vi erbjuder säker kortbetalning via Paypal och accepterar Visa, Mastercard, American Express och Maestro.

ORDERBEKRÄFTELSE

När du slutfört ditt köp skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, priser, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i beställningen bör du omedelbart kontakta oss på e-post order@parlanskonfektyr.se. Ange vad som är fel och kom ihåg att uppge ordernumret som hör till ordern. Har du inte fått någon orderbekräftelse så har ordern inte kommit in till oss – kolla din skräppost eller ta kontakt med oss så hjälper vi dig.

FRAKT

Fri frakt vid köp över 2 000 kr. Vid köp under 2 000 kr tillkommer en fraktkostnad på 39 kr på leveranser inom Sverige, och 125 kr på leveranser i övriga Europa.

LEVERANS

Vid leverans av varor använder vi oss av Postnord.

Om varorna väger mindre än 2 kg går det som Varubrev 1:a klass. Du får ett meddelande via sms eller e-post när varubrevet är inlämnat hos PostNord. Varubrev inom Sverige delas ut till mottagaren redan vardagen efter inlämningsdagen. Om varubrevet är för stort för ert brevinkast eller postlåda, eller om ingen är hemma, aviserar PostNord via sms, e-post eller brev om att varubrevet finns att hämta hos ett postombud.

Om varorna väger mer än 2 kg skickas det som MyPack. Paketet skickas då till ditt närmaste postombud och du meddelas via sms, e-post eller brev när paketet finns att hämta.

LEVERANSTID

Normal leveranstid inom Sverige är 2-5 arbetsdagar. Större beställningar kan ta längre tid, i så fall kontaktar vi er.

Utanför Sverige kan det ta ytterligare några dagar.

FÖRSENINGAR

Vi gör vårt bästa för att leverera snabbt, men tyvärr uppstår ändå förseningar ibland och vi garanterar inte leverans till en viss dag. Vid förseningar kontaktar vi dig och du har som kund rätt att häva köpet vid omfattande förseningar.

STORA BESTÄLLNINGAR

Våra kolor och kolasås är ett hantverk och produktionen är småskalig. Så här i juletid är efterfrågan extra stor och större beställningar bör läggas i god tid före önskat leveransdatum. Vi förbehåller oss rätten att häva större köp och betala tillbaka pengarna om det är så att vi inte kan leverera.

EJ UTHÄMTADE PAKET

Ej hämtade varor returneras till oss. För varor som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig 150 kr för de kostnader som det medför oss.

ÅNGERRÄTT

Enligt Distansavtalslagen har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar. Dock gäller inte ångerrätten livsmedel och köp av kolor och kolasås kan alltså inte ångras.

Däremot så kan t ex vår bok återlämnas. Den måste då skickar tillbaka i oförändrat skick. Du står själv stå för frakten tillbaka till oss och även för transportrisken gentemot posten. Vi ersätter dig för varan, men inte för frakt och fakturaavgift.

REKLAMATION

Om varubrevet eller paketet har en yttre skada, anmäl det direkt på plats hos postombudet.

Om en vara är defekt eller om vi har packat fel kontakta oss på order@parlanskonfektyr.se och ange vad som är fel och ordernummer så får du information om hur du ska gå till väga. Vi står för kostnaden vid dessa returer.

PERSONUPPGIFTER

De personuppgifter som du lämnar till oss när du registrerar dig som kund behandlas konfidentiellt. De används endast för att administrera dina köp. Ingen obehörig har tillgång till vårt kundregister och uppgifterna lämnas inte ut till tredje part.

FORCE MAJEURE

Vi anser oss befriade från förpliktelsen att fullgöra nämnda avtal i händelse av naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer samt jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses eller undvikas.